Kuuntele ja muista kertoa

25.08.2021

Suuri osa meistä on ollut työntekijänä isommassa tai pienemmässä organisaatiossa. Henkilöstön johtamisessa tai siinä miten itse olet mukana tiimissä pätevät samat periaatteet odotukselle hyvästä johtamisesta.

Jokainen meistä toivoo, että muutamat periaatteet toteutuisivat. Oli kyse sitten itsestämme tai työkavereista. Haluamme, että henkilöstöä ja itseämme kohdellaan oikeudenmukaisesti ja tasa-arvoisesti. Jos näin on, niin perusta hyvälle johtamiselle on kunnossa. Samoin pohja työn mielekkyydelle ja työpaikassa viihtymiselle on tehty.

Tuosta perustasta on hyvä ponnistaa eteenpäin henkilöstön osallistamisella ja viestinnällä, vuorovaikuttamisella. Työntekijälle tunne, että on päässyt vaikuttamaan vaikkapa firman strategian suunnitteluun, palkitsee työnantajan kymmenkertaisesti. Mahdollisuus kertoa mitkä asiat ovat hyvin ja mitä pitäisi kehittää, antavat tunteen organisaatiosta, joka kuuntelee ja oivaltaa. Sellaisen työpaikan tuntee omakseen. Kun taitoon kuunnella henkilöstöä yhdistää kertomisen siitä mitä tavoitellaan ja miten, paikan toimintakulttuuri on pitkällä.

Osaava organisaatio osaa reagoida tunnistaen merkit mihin suuntaan työpaikan henki on menossa. Taitava organisaatio keksii hyvät selitykset.