Kirjoitellaan

13.06.2021

Vaalipäivä on tänään. Ehdokkaiden työn tulokset selviävät illalla. Vaalituloskoneet alkavat laukomaan tuloksia iltakahdeksan jälkeen

Oulussakin ehdokkaita on paljon suhteessa valtuustopaikkoihin. Maanantaina nettisivuilla ja tiistaina paperisissa versioissa kommentteja antavat tyytyväiset läpi päässeet. Monta hyvää ehdokasta jää silti rannalle.

Kunnallispolitiikassa on paljon samaa kuin amatööriurheilussa. Numero rinnassa lähdetään kisaan, vaikka lähtökohdat eivät ole aina parhaat mahdolliset. Takamatkalta lähdetään, mutta usko on kova. Hyvä asenne ja jalkatyö tuo tuloksen.

Ilta näyttää riittikö oma ja tukijoiden työ. Sama jännitys on muillakin ehdokkailla. Tuleeko sen verran ääniä, että kehtaa naamaansa näyttää vai 'melkein pääsin valtuustoon' äänimäärä?

Kisa on juostu ja numerolapun voi irroittaa paidasta. Jälkipelit jossitteluineen käynnistyvät maanantaina. Tuloksesta riippuen kannustavia lohdutuksia tai onnitteluja. Silti suurin osa ehdokkaista lähtee neljän vuoden päästä uudestaan kisaan, vaikka pettymys olisi iskenyt. Kypärä päähän, numerolappu rintaan ja menoksi.

Minulle positiivisin asia kampanjan aikana on ollut kirjoittaminen. Ajatusten ja ideoiden kertominen on vapauttavaa. Jopa iloista. Kävi tänään miten kävi, jatkan blogien kirjoittamista.