Kaksi- vai nelirattaisella?

01.06.2021

Ilmastotekoja tekee jokainen omalla tavallaan. Osalle se on kierrätystä, toisille työmatkapyöräilyä. Itse olen innokas työmatkapyöräilijä. Hyvästä syystä. Oulu on eturivissä jo nyt pyöräilyssä Suomessa ja Euroopassa. Samalla olemme aitiopaikalla myös kestävien liikennemuotojen edistämisessä.

Erityisen ylpeitä oululaiset voivat olla viimeisen neljän vuoden aikana tapahtuneesta muutoksesta. Pyöräilyreitit, baanat, on tuotu kaupungin keskustaan ja kytketty ilmastopolitiikkaan ja vihreiden liikkumismuotojen edistämiseen. Samalla on aidosti mahdollistettu työmatka- ja virkistyspyöräily keskustassa ja sen läheisyydessä.

Parasta on, että keskusta-alueella pyörä ei ajallisesti autolle häviä. Olet ajoissa palaverissa kuin palaverissa. Parkkipaikkaa kun ei tarvitse etsiä. Pyörätiet ovat erinomaisessa kunnossa ja pyöräilykulttuuri korkealla. Olemme pyöräilyn suurlähettiläitä.

Pääsemme kansainvälisiin tiedotusvälineisiin talvipyöräilyn eksoottisena kohteena, mutta on meillä näytettävää ja ylpeyden aihetta muulloinkin kuin -25 asteen pakkasessa. Olemme saavuttaneet aseman, josta haaveilemme elämys- ja tapahtumapuolella. Pitkä pyöräilyreittien rakentamishistoria näkyy. Se mahdollistaa työmatkapyöräilyn maija meikäläiselle. Eikä vastakkainasettelua tarvita autoilijoiden kanssa, meillä mahtuu pyöräilemään ja autoilemaan. Baanaverkosto on kokonaisuudessa ainutlaatuinen kokonaisuus Suomessa ja Euroopassa, kun se on valmis 11 kpl ja 76 km.

Ainoa lisätoive onkin: kunnon pyöräparkit keskustaan.