Oulu on tunnettu lohistaan ja tervastaan. Hupisaarten puroissa on kokeiltu lohien nousua ja kasvatusta ja Oulujoesta lohijokena voisi tulla nähtävyys, sillä vesivoiman osuus energian kulutuspiikkien tasaajana alkaa olla vähäinen. Meillä on Hupisaarissa myös kalaportaat ja niiden toimintaa sekä lohen nousun onnistumista on seurattu pitkään.

Hotelli-elokuvia on moneen lähtöön. Grand Hotel Bupadestin kafkamaisesta komediasta Hohdon (The Shining) kauhuleffaan. Itse olen Wes Andersonin elokuvien ystävä , joten ei ihme että Ralph Fiennesin taiteilu hovimestari (M Gustave) roolissa on mielestäni napakymppi.

Kuntien voimakkaimpia asunto- ja elinkeinopolitiikan työkaluja ovat tonttien luovutusperiaatteet ja -määrät. Niistä päättää valtuusto Maapoliittinen ohjelma (MAPO) -asiakirjassa.

Harvalle tulee mieleen, mikä on yksi vaikuttavimmista paikoista alkaneella valtuustokaudella. Väitän, että Oulun Pysäköinti Oy:n hallituksen puheenjohtajan pesti on sellainen.

Oopperassa en ole käynyt, mutta teatterissa paljonkin. Varsinkin Oulussa. Uiminen Raksilassa kuului vakiohommiin erityisesti silloin, kun vanhin tyttäreni Jenni harrasti kilpauintia.

Suuri osa meistä on ollut työntekijänä isommassa tai pienemmässä organisaatiossa. Henkilöstön johtamisessa tai siinä miten itse olet mukana tiimissä pätevät samat periaatteet odotukselle hyvästä johtamisesta.

Varsinaiseen vaalipäivään on enää viikko. Kaikki kynnelle kykenevät ehdokkaat ovat ilmestyneet pelmahtaen torille ja keskustaan kuin voikukat omakotitalon takapihalle. Valinnan varaa riittää.

Ilmastotekoja tekee jokainen omalla tavallaan. Osalle se on kierrätystä, toisille työmatkapyöräilyä. Itse olen innokas työmatkapyöräilijä. Hyvästä syystä. Oulu on eturivissä jo nyt pyöräilyssä Suomessa ja Euroopassa. Samalla olemme aitiopaikalla myös kestävien liikennemuotojen edistämisessä.